Dragkrok - Volkswagen Crafter

3 395,00 kr -20%
4 243,00 kr
Inkl. moms

Komplett Gör-Det-Själv dragkrokspaket. Dragkrok och elsats ingår. Fast dragkrok 2-Bult - Auto-Hak

Elsatsval
5+ Snabb leverans 2-5dagar
Kvantitet

Beskrivning

Passar följande modeller:

Volkswagen Crafter 11/2016» (Flak & Chassi) (För modeller med enkelhjul)

Paketet innehåller samtliga delar som krävs för en komplett montering

Dragkrok - Volkswagen Crafter

Montagematerial (Bultar, brickor m.m.)
Monteringsanvisning
5års garanti

Standardelsats - GDS

Montagematerial (Kablar, kontakter m.m.)
kontakt och styrdon
Canbus anpassad
LED-kompatibel för både bil och släp
Kräver ingen omprogramering av fordonets ECU
Monteringsanvisning
5års garanti

Produktdetaljer

Datablad

Typ
Fast dragkrok
Dragtyp
Fast kula typ 2-Bult
Typgodkänd
CE
Släpvikt
3500 Kg
D-värde
15.85 kN
V-värde
140 Kg
Tillverkare
Auto-Hak

Auto-Hak är ett högkvalitativt dragkroksmärke med ständig teknikutveckling som ledstjärna. Resultatet blir användarvänliga dragkrokar som harmonierar med bilens design, en monterad Auto-Hak-krok är diskret men funktionellt slitstark. Helt enkelt ett pålitligt hjälpmedel under alla väderförhållanden.

Säkerheten är alltid i fokus när nya dragkrokar ska designas, vilket avspeglas i de mångar priser och certifikat som Auto-Hak tilldelats för sina produkter.

Säkerheten och pålitligheten gör Auto-Hak till det självklara valet för den som söker efter en prisvärd krok med premiumkänsla.

GDSK69|13p-gds [145186][142130]

Val av elsats

Välj elsats som passar bäst till ditt dragkrokspaket.

7-polig elsats (Gör-Det-Själv)

Den 7-poliga elsatsen är det billigaste alternativet. Den lämpar sig för användare som vill ha en enkel montering och främst tänker använda dragkroken till släpvagnsdrift. Den 7-poliga kontakten är den som funnits längst på marknaden. Du kan köpa till adapter för att koppla in släp med 13-poligt kontaktstycke.

13-polig elsats (Gör-Det-Själv)

Den 13-poliga elsatsen har kommit att bli standard på moderna fordon. Ett något dyrare alternativ som är att föredra om man vill dra en nyare husvagn eftersom den ger möjlighet för inkoppling av konstantström. Du kan även köpa till en adapter för att koppla in äldre släp eller husvagn med 7-polig kontakt.

13-polig elsats (Bilspecifik)

Den 13-poliga bilspecifika elsatsen är mycket lik OEM-elsatsen som biltillverkaren tillhandarhåller. Elsatsen kommunicerar med bilens ECU vilket kan ge ytterligare funktioner beroende på bilmodell. Elsatsen kan kräva aktivering i bilens mjukvara vilket kan göras i en av våra egna verkstäder till en kostnad av 1500kr.

Så monterar du dragkrok och elsats

Att montera en dragkrok är enklare än vad man kan tro och är man bara någorlunda händig är monteringssvårighetsgraden på de flesta dragkrokar överkomlig. Med hjälp av Dragkrokexpertens kortfattade generella steg-för-steg-guide kan du lätt bilda dig en uppfattning om svårighetsgraden. Tänk på att du alltid kan låta en expert montera åt dig.

Rätt material

Eftersom de flesta bilmodeller finns i olika utrustningsutföranden är det viktigt att att du noga läser igenom produktbeskrivningen för att kunna veta ifall dragkroken passar just din bil. Om du är osäker så tveka inte att kontakta oss på 0700-10 10 00.

Rätt verktyg

I normalfallet behövs det inga specialverktyg för att montera dragkroken. Däremot kan du räkna med att behöva skruvmejsel, hylsnyckelsats och momentnyckel. I många fall behöver man göra en utskärning i stötfångaren för att ge plats åt dragkulan - då behöver du även sticksåg. På vår produktsida kan du ladda ner monteringsanvsningen, vanligtvis brukar tillverkaren skriva ut vilka verktyg som är nödvändiga för att montera dragkroken.

Förberedelser

Montera bort stötfångaren. Tänk på att det kan finnas sladdar till lampor och PDC i stötfångaren, kontakterna till dessa måste dras ut innan stötfångaren tas bort.

Montera dragkrok

Montera sedan dragkroken enligt medföljande anvisningar. Glöm inte att dra åt bultar och skruvar i enhliget med rekommenderat åtdragningsmoment.

Montera elsats

Läs igenom monteringsanvisningen och installera därefter elsatsen.

Återställ

Montera tillbaka bilens stötfångare och eventuella kontakter till lampor, PDC, etc..

Besiktning

Sedan 2013 är kravet på besiktning vid eftermontering av dragkrok slopat förutsatt att bilen är typgodkänd och att dragkroken är typgodkänd för bilen. Se därför till att spara monteringsanvisningen eftersom den gäller som intyg på att din dragkrok är typgodkänd.

montera-dragkrok.jpg

Monterat & Klart

-Låt en expert montera din dragkrok!

Dragkrokexperten erbjuder montering av dragkrok till marknadens bästa priser i våra verkstäder runtom i landet. Spara tusenlappar. Vi lämnar 5-års garanti på samtliga dragkroksmonteringar och använder enbart högklassiga dragkrokar från välkända europeiska dragkroksmärken.

Boka tid online eller ring 0700-10 10 00