- Kampanj
Dragkrok - Mercedes M Klass / GLE
Komplett Gör-Det-Själv dragkrokspaket. Dragkrok och elsats ingår. Fast dragkrok svanhals från Westfalia-Monoflex
Beskrivning
Passar följande modeller:
Mercedes M-klass 2011»2019
Paketet innehåller samtliga delar som krävs för en komplett montering
Dragkrok - Mercedes M Klass / GLE
Montagematerial (Bultar, brickor m.m.)
Monteringsanvisning
5års garanti
Standardelsats - GDS
Montagematerial (Kablar, kontakter m.m.)
kontakt och styrdon
Canbus anpassad
LED-kompatibel för både bil och släp
Kräver ingen omprogramering av fordonets ECU
Monteringsanvisning
5års garanti
Produktdetaljer
Datablad
- Typ
- Fast dragkrok
- Dragtyp
- f20
- Kultyp
- F20 - Fast kula typ svanhals
- Typgodkänd
- CE
- Släpvikt
- 3500 Kg
- D-värde
- 16.8 kN
- V-värde
- 140 Kg
Westfalia Automotive
Som uppfinnare av den moderna dragkroken och innehavare av globala patent för dragkrok med kula har Westfalia varit marknadsledande inom branschen sedan etableringen 1932. Westfalia kännetecknas av: Ständig innovation, högsta kvalitet, maximal säkerhet och konsekvent kundorientering.
Företaget erbjuder mer än 1,700 olika dragkrokar - konstruerade för att passa perfekt till det specifika bilmärket och bilmodellen. Westfalia är OEM-tillverkare (original) åt de flesta bilmärken så som: BMW / Mini , GM / Opel / Vauxhall, Nissan, Toyota / Lexus, Daimler / Mercedes-Benz, Honda, PSA / Peugeot / Citroën, VW / Audi / Seat / Skoda, Fiat / Alfa Romeo / Lancia, Hyundai / KIA, Porsche, Ford / Land Rover / Mazda, Mitsubishi,Renault
Westfalia dragkrok
En dragkrok från Westfalia har perfekt passform och ett mycket hållbart ytskikt som motstår yttre påfrestningar från bl.a vägsalt och grus. Westfalia dragkrokar har marknadens lägsta tillåtna varians i produktionen vilket borgar för 100% passform av dragkroken till din bil. Förutom fasta dragkrokar erbjuder företaget även 2-bultsmodeller samt avtagbara dragkrokar. Deras storsäljare bland demonterbara dragkrokar är främst deras vertikala avtagbara dragkrokar A40V och AVII.
En Westfalia dragkrok är ett tryggt val och det finns skäl till att bilverkstäder och bilhandlare föredrar dragkrokar från "originalet", med perfekt passform och högsta kvalité underlättas monteringen och resultatet blir alltid perfekt!
Val av elsats
Välj elsats som passar bäst till ditt dragkrokspaket.
7-polig elsats (Gör-Det-Själv)
Den 7-poliga elsatsen är det billigaste alternativet. Den lämpar sig för användare som vill ha en enkel montering och främst tänker använda dragkroken till släpvagnsdrift. Den 7-poliga kontakten är den som funnits längst på marknaden. Du kan köpa till adapter för att koppla in släp med 13-poligt kontaktstycke.
13-polig elsats (Gör-Det-Själv)
Den 13-poliga elsatsen har kommit att bli standard på moderna fordon. Ett något dyrare alternativ som är att föredra om man vill dra en nyare husvagn eftersom den ger möjlighet för inkoppling av konstantström. Du kan även köpa till en adapter för att koppla in äldre släp eller husvagn med 7-polig kontakt.
13-polig elsats (Bilspecifik)
Den 13-poliga bilspecifika elsatsen är mycket lik OEM-elsatsen som biltillverkaren tillhandarhåller. Elsatsen kommunicerar med bilens ECU vilket kan ge ytterligare funktioner beroende på bilmodell. Elsatsen kan kräva aktivering i bilens mjukvara vilket kan göras i en av våra egna verkstäder till en kostnad av 1500kr.
Så monterar du dragkrok och elsats
Att montera en dragkrok är enklare än vad man kan tro och är man bara någorlunda händig är monteringssvårighetsgraden på de flesta dragkrokar överkomlig. Med hjälp av Dragkrokexpertens kortfattade generella steg-för-steg-guide kan du lätt bilda dig en uppfattning om svårighetsgraden. Tänk på att du alltid kan låta en expert montera åt dig.
Rätt material
Eftersom de flesta bilmodeller finns i olika utrustningsutföranden är det viktigt att att du noga läser igenom produktbeskrivningen för att kunna veta ifall dragkroken passar just din bil. Om du är osäker så tveka inte att kontakta oss på 0700-10 10 00.
Rätt verktyg
I normalfallet behövs det inga specialverktyg för att montera dragkroken. Däremot kan du räkna med att behöva skruvmejsel, hylsnyckelsats och momentnyckel. I många fall behöver man göra en utskärning i stötfångaren för att ge plats åt dragkulan - då behöver du även sticksåg. På vår produktsida kan du ladda ner monteringsanvsningen, vanligtvis brukar tillverkaren skriva ut vilka verktyg som är nödvändiga för att montera dragkroken.
Förberedelser
Montera bort stötfångaren. Tänk på att det kan finnas sladdar till lampor och PDC i stötfångaren, kontakterna till dessa måste dras ut innan stötfångaren tas bort.
Montera dragkrok
Montera sedan dragkroken enligt medföljande anvisningar. Glöm inte att dra åt bultar och skruvar i enhliget med rekommenderat åtdragningsmoment.
Montera elsats
Läs igenom monteringsanvisningen och installera därefter elsatsen.
Återställ
Montera tillbaka bilens stötfångare och eventuella kontakter till lampor, PDC, etc..
Besiktning
Sedan 2013 är kravet på besiktning vid eftermontering av dragkrok slopat förutsatt att bilen är typgodkänd och att dragkroken är typgodkänd för bilen. Se därför till att spara monteringsanvisningen eftersom den gäller som intyg på att din dragkrok är typgodkänd.
Monterat & Klart
-Låt en expert montera din dragkrok!
Dragkrokexperten erbjuder montering av dragkrok till marknadens bästa priser i våra verkstäder runtom i landet. Spara tusenlappar. Vi lämnar 5-års garanti på samtliga dragkroksmonteringar och använder enbart högklassiga dragkrokar från välkända europeiska dragkroksmärken.
Boka tid online eller ring 0700-10 10 00